LA REINA MORA

1- t'ho donem en persona


2- Sant Hermenegild:

 Medina del Camp (Valladolid), 564 Tarragona, 13 d'abril de 58 Recaredo.Va ser educat en l'arrianisme imperant entre els visigots de la Península en aquell moment (a diferència dels hispanorromans, que eren majoritàriament catòlics).La seva conversió al catolicisme el va enfrontar amb el seu pare i va haver-hi una contesa militar, que acabaria amb la seva captura i mort. Va ser canonitzat el 1585 com a màrtir de l'Església catòlica;és patró dels conversos i la festivitat se celebra l'aniversari de la seva mort, el 13 d'abril.

3-

Banderas que tienen la media luna de Hugo bautistahugo


4- t'ho donem en persona


5- Aunque tradicionalmente se ha interpretado que «Cresques» era el apellido familiar y que, por tanto, el nombre era Abraham Cresques, los estudios realizados por Jaume Riera y Gabriel Llompart determinaron que no se había tenido en cuenta la forma con la que transmitían los patronímicos en la comunidad judía, según la cual el primer nombre del padre pasaba a ser el segundo del hijo. De esta forma, Jehuda Cresques era hijo de Cresques Abraham, nieto de Abraham Vidal y bisnieto de Vidal Cresques. Se casó hacia 1350 con la también judía Seteddar, con la que tuvo dos hijos: el conocido Jehuda y Astruga. Vivió con su familia en el call de Mallorca, la antigua judería de esta ciudad.

Cresques Abraham, protegido por los reyes Pedro IV de Aragón, Juan I de Aragón y Martín I de Aragón, dejó una nutrida documentación sobre cartas náuticas realizadas por él y su hijo, actualmente perdidas, aunque se le atribuyen algunos mapas anónimos, como el Atlas catalán (de 1375), siendo esta obra, guardada en la Biblioteca Nacional de Francia, considerada como la pieza que alcanzó el punto más alto del conocimiento cartográfico medieval.

6-

Gráfico Pirámide de jerarquía de necesidades humanas Informativo Amarillo y verde de lucia carrascon hernadez

7- Aquest entremès simbolitza la lluita entre els bàndols turc i cristià en plena època medieval. Els turcs tarragonins barregen influències de guerrers medievals amb la dels corsaris o pirates musulmans que van seguir arribant durant diferents moments a la nostra costa.

Els nostres cavallets són els més antics dels coneguts a l'àrea catalana. Daten de 1383. Al segle següent ja s'enfronten amb els Turcos i surten fins a 1804 a càrrec de la Confraria dels Agricultors. Recuperats el 1990 per l'Esbart Santa Tecla.


Aixo es un linc que fan el balllhttps://www.youtube.com/watch?v=4ckI0uUx6Nc


8- que no sabies que a qui a tarragona només tenim una única cosa musulmana.el més rar encara és que és una finestra.seia que als musulmans li agradava decorar amb paraules.

aquí et deixo una foto:

9- 












Comentarios

  1. no se les hores que hem dedicat , per tant veure que la Biografia és un còpia i pega, o la última resposta de Siurana no hi ha cap frase que acompanyi a la situació que heu posat del mapa..... crec sincerament que es pot fer millor, llegiu per exemple ql que heu escrit de la finestra.....
    Espero la vostra línia del temps quan tornem

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

HOLA EM DIC LUCIA